Kezdőoldal / Hírek / Íme a Kia legújabb családi SUV-ja – októberben jön a Sorento
/ '); ?>
Íme a Kia legújabb családi SUV-ja - októberben jön a Sorento

Rajzokon már láthattuk, de most végre fotókon is megcsodálhatjuk a Kia legújabb családi SUV-jának vadonatúj vonalait. A dél-koreaiak ugyanis már most, az októberi Párizsi Autószalonon esedékes bemutató előtt közzétettek néhány adatot és képet a legújabb Sorentóról.

A hatalmas crossover jóval elegánsabb külsőt kapott, ami nem is csoda, hiszen a Kia szeretné valamivel feljebb pozicionálni a típust. A gyártótól megszokott stíluselemekkel persze ezúttal is találkozhatunk, ugyanakkor a Sorento jóval visszafogottabb összképet mutat, mint a márka legutóbbi modelljei. A finom tollvonásokkal megrajzolt frontot ezúttal is az ázsiaiaktól megszokott hatalmas hűtőrács uralja, de a formatervezők a részletekre is odafigyeltek, amit a térbeli mintás rácsozás mutat.

Kia Sorento családi SUV

Hatalmas a Sorento, az egész család belefér

A cicásan hátrahúzott első fényszórók, a finoman lejtő tetővonal és a króm díszítések csak tovább fokozzák bennünk a kifinomultság érzését, amit a magasabban futó övvonal és a kötelező elemként megjelenő hátsó szélterelő egy kis dinamikával fűszerez meg. Azért a terepes hangulatra is odafigyeltek a tervezők, amit a műanyag védőelemekkel igyekeztek fokozni valamelyest.

Az újdonság 4,78 méteres hosszal, 1685 milliméteres magassággal, és az elődnél 8 centivel hosszabb, 278 centis tengelytávolsággal büszkélkedhet, mely utóbbi garantálja az eddig is tetemes tér további növekedését. Sajnos belső fotók hiányában bizonyítékunk nincs erről, de a hivatalos közleményben nem mulasztotta el megemlíteni a Kia, hogy az innovatív extrák mellett tágasabb utascella is jár az új generációhoz.

Kia Sorento családi SUV

Hátul is látványos lett

Az erőforrásokról egyelőre nem osztottak meg velünk információkat a gyáriak, azonban a benzines felhozatalt illetően a 2,4 literes négyhengeres, valamint a 3,3 literes V6-ost várhatjuk, míg a jóval népszerűbb dízel palettát a 2,0, valamint a 2,2-es öngyulladósok képviselik majd. Újdonságként pedig egy hibrid hajtáslánc is bekerülhet a kínálatba, melyet valószínűsíthetően az Optimától örököl majd meg a családi SUV.

Előző cikkÁruszállító kisbusz prémium bőrben - itt a Mercedes-Benz Vito Következő cikkA Volkswagen óvatosan frissítette családi SUV-ját - íme a Touraeg

ugrás fel