Egyterűen nagyszerű! Avagy miért pont egy egyterűt?

Miért is érdemes egyterű vásárlást is fontolóra venni?

A kérdés önmagában egészen addig nem tűnik érdekesnek, amíg valaki meg nem vásárolja azt a kisbuszt, mely végül napi idegrohamok melegágyaként fuvarozza a családot, vagy az egyébként nem ekkora térigényre beszerzett anyagokat. Ugyanígy járhatunk egy nagyszerűen gyorsuló, csodaszép, sportos kocsival is, amikor fél kiló kekszen és egy tok nélküli napszemüvegen kívül semmit sem tudunk belepakolni, a csomagtartó pedig inaktív, hiszen csak nem szeretnénk összekarcolni azt a kis zsebecskét valami durva bevásárlókosárral, vagy három kilogramm bezacskózott sárgarépával.

mercedes v osztály 9 személyes kisbusz

A kisbusz akkor is nagy, ha „kis”busznak hívják, egy átlagos méretekkel rendelkező személyautó pedig akkor is kicsi, ha a kereskedők épp ennek ellenkezőjéről igyekeznek meggyőzni a vásárlót.

Az egyterű akkor lépett be az autópiacra szerényen és méltóságteljesen, amikor a városi élet hétköznapi kiaknázásának igénye és a vidéki nyugalom iránt való érdeklődés egyszeriben ötvöződni látszottak.
Szinte valamennyi autógyár rendelkezik egyterű kategóriával, s ez nem véletlen.

A kereslet határozza meg a kínálatot. Mára a hazánkban évente eladásra kerülő járművek 10%-a egyterű, s ez több, mint figyelemre méltó számadat.

Kutya, gyerek, csomag, bicikli, munka, lelki béke

Egy frappáns egyterű minden olyan tulajdonságot ötvöz, amelyek együttállása elengedhetetlen ahhoz, hogy a hétköznapok ugyanúgy nyugalmasan teljenek autózás, utazás közben, akárcsak a hétvégi pecázások.

Az egyterű nagyterű!

Szinte nincs olyan előforduló közlekedési feladat, ami ne volna könnyedén megoldható az egyterű kategóriakörébe tartozó autókkal.

Családi utazás.

Anya megőrül, a kislányok mindig hozni akarnak még egy plüssállatot, még egy babát, még egy babaházat, a fiúk nem hagyják itthon a strandkellékek egyetlen darabját sem, a negyven darab vízipisztoly nélkül pedig egyenesen elképzelhetetlen egy hétvége Kehidakustányban.

Opel Zafira családi egyterű

Apa ideges -, ahogyan ezt tudjuk a romolhatatlannak tűnő dalból, s bár Ulmann Mónika már lassan nagymama, a Balaton pedig sajnos egyre kevesebbeket vonz, a probléma változatlan. Apa idegei nem bírják az utazást megelőző órákat, ráadásul neki kell bepakolnia mindent, a logisztika egyedül az ő feladata. Anya pedig hárompercenként felhívja a figyelmét arra, hogy ebben a tempóban bizony nem fognak odaérni, lemegy a nap, a kutya hol fog elférni, itthon nem maradhat, de ne is vigyük, etc.

Ellenben, ha apa jól megfontolta az autóvásárlást, a családi egyterűbe hipp-hopp bepakolhatja a fél házat, a gyerekek kényelmesen elférnek majd, apa belátja az egész utasteret, nem lóg a szemébe a  természetesen előre felfújt gumimatrac, s a hétvégére nem vetülnek a felesleges ingerültség viharfelhői.

Persze kisbusszal szinte ugyanez megoldható, de akkor a hétköznapi közlekedésre bizony muszáj vásárolni egy kisebb járművet, ha apa parkolni is szeretne.

Hétvége van.

Apa boldogan helyez egy tálca sört a csomagtartóba, a teljes pecafelszerelés mellé, bedobja a biciklit a hátsó térbe, hiszen gond nélkül megteheti, minek utána az egyterű beltere ezerféleképpen alakítható az igényeknek megfelelően.
Utazás közben nem lóg a szemébe a biciklikormány, a kutya elégedetten liheg valahol hátul, kedvenc helyén, s mindez egy személyautóval megvalósított álom projekt.
Hazaérkezvén aztán évtizedes autószerelői tapasztalatok nélkül is problémamentesen visszaalakíthatja egyterűjét a következő felhasználásnak megfelelően.

Egy szó, mint száz, az egyterűek az autóipar igazi fenegyerekei: bármikor bővíthetőek hétszemélyessé (ez a szám felnőtt emberekre vonatkozik a legtöbb gyártó modelljeinek esetében), belterük az aktuális igényeknek megfelelően alakítható, fogyasztásuk kifejezetten kedvező, a biztonsági kritériumoknak pedig ők felelnek meg a legmagasabban. Az egyterűek a leggyakrabban ablaklégzsákkal is rendelkeznek, valamennyi utas épsége biztosított.

Ha céges felhasználásról van szó, akkor is verhetetlen típus az egyterű.

Hosszú távon is kényelmes, a magas üléspozíció végett a lehető legkényelmesebben vezethető, mégsem altatja el a sofőrt. Vidéki kiküldetések alkalmával biztosított a gyors és kényelmes utazás, valamint az esetleg szállítandó termékminta biztonságos és tiszta, hatalmas helye.

A Grand Espace sínen csúsztatható ülései beindítják a fantáziát

Nem fog csalódni vadonatúj egyterűjében, az értékálló autó hamar nevet kap majd, megszereti a főnök, a feleség, a gyerekek, a kutya és a barátok is, hiszen univerzalitása utolérhetetlen kategória-hatalommá teszi.

Vigyázzon a családjára, a munkájára és az idegeire: válasszon egy remek egyterűt a hazánkban fellelhető hatalmas kínálatból, hogy sok-sok éven át elégedetten utazhasson!