A legpraktikusabb családi autó: az egyterű

Hazánkban is egyre népszerűbb a családok körében az egyterű, hiszen familiáris szempontok tekintetében, ár-érték arányban magasan kiemelkedik más kategóriák modelljei közül.

Családi autónak, több szempont miatt is érdemes egyterű vásárlását mérlegelni!

Egy családi egyterű belseje a folyamatosan változó igények alapján nagyszerűen módosítható, így aligha találunk a szempontoknak megfelelő, praktikusabb típust a piacon.
Nézzük, mely tulajdonságai miatt lett mára ilyen népszerű kategória az egyterű!

Volkswagen Touran egyterű, családi autó.

Nagyszerűen és nagyszerűen alakítható az egyterű családi autók beltere

Egy praktikus családi autó akkor szolgálja igazán jól tulajdonosait, ha az aktuálisan bekövetkező változásokkal lépést tud tartani, nevezetesen: valóban úgy alakíthatjuk, ahogyan csak szeretnénk. Amíg a gyerekek óvodáskorúak, fontos, hogy biztonsági és helytakarékossági szempontoknak egyaránt megfelelően lehessen utazni. Egy igazán kiváló biztonsági gyerekülés nem éppen kis helyet foglal. Ha három lurkót szeretnénk egymás közelébe ültetni, akkor egy ötszemélyes autó valószínűleg keskenynek bizonyul. A hétszemélyes, tágas családi autó esetében ezzel a problémával egész egyszerűen nem kell szembesülnünk.
Ha eljön az iskolás kor, bizony megváltoznak az igények. Három gyerek kényelmesen elfér hátul, iskolatáskájával együtt, s akár a szomszéd gyerekeket is problémamentesen magunkkal vihetjük.
Nyaraláskor, utazások alkalmával, a később felmerülő plusz vendégelhelyezés (barát, barátnő) idején sem mond csődöt egy ilyen frappáns beltérrel bíró autó. Az ülések állíthatósága végett, illetve azok könnyedén megvalósítható ki- beszerelése révén nagyon rövid idő alatt az aktuális elvárásnak megfelelő járművé varázsolhatjuk az egyterűt.

Hihetetlenül tágas, mégis észrevétlen csomagtartók

Opel Zafira Tourer egyterű. Igazi családi autó.

A variációk száma szinte végtelen

A nagyszerűen tágas családi autó egyik alapvető konstrukciós bravúrja, hogy a limuzin és a kombi járműkategóriák tulajdonságait ötvözi egy zseniális mérnöki fogás segítségével. A jármű méreteit arányosan növelték, így nem túl hosszú, nem túl széles, mégis: bármikor 7 személyesre bővíthető (ezt felnőtt férfiakra méretezve kell érteni), hátsó része pedig nagyobb rakodófelületet nyújt, mint egy kombié. Csomagtartója rendszerint hihetetlenül tágas! Az egyterűek jelentős részének belterében olyan kifejezetten praktikus rakodórekeszeket helyeznek el, melyek okos kihasználásával észrevétlenül pakolhatjuk tele az autót mindenféle formájú, érzékenységű és méretű tárgyakkal.
Az egyterű családi autó tehát tökéletesen alkalmas, mint akár külföldi, együtt töltött nyaralások hűséges társa is.

A családi kényelem záloga

Nem csupán egy hosszú utazás, de a hétköznapok rövidebb, közös autózásai is sokkal kellemesebbek és kevesebb konfliktussal járnak, ha mindenki kényelmesen utazik a saját, megszokott helyén az autóban. Ezért is praktikus családi autó az egyterű. Komfortos ülőhelyek biztosításával békésen és nyugalmasan tölthető az út, legyen szó három, vagy akár háromszáz kilométerről.

A variálható utastér pótolhatatlan előnyei

A családi egyterű akkor is praktikus, ha családunk valamennyi tagja elfoglalt, szóval négylábú barátunkat bizony nekünk kell elszórakoztatnunk a messze lévő vízparton, vagy az erdőben, s az odajutáshoz feltétlenül autóba kell ülni. Néhány könnyed mozdulattal máris remek kutyaszállítóvá alakítható a kocsi, mindezt úgy oldhatjuk meg, hogy sem a kárpit, sem a kutyus, sem a család nem szenved majd a következményektől.

A beltér könnyen alakítható, sokoldalúan kiaknázható jellege lényegében a legpraktikusabb járműkategóriává koronázza az egyterűt. A mikrobusz túl nagy, a kombi nem elég tágas. Az egyterű minden személyautó kategória legjobb tulajdonságát képes ötvözni, mindezt biztonságosan, korrekt áron és nem utolsó sorban hosszú távon is megbízhatóan.

Miért is választana mást családi autónak?

Az egyterűek valóban minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek tehát, melyek eredményeképpen levonható a konklúzió: a XXI. század családi autó kategóriájáról van szó minden felmerülő szempont alapján. Megbízhatóságukat és konstrukciójukból fakadó pozitív tulajdonságaikat egybevetve mind a nagycsaládos, mind a kényelmet kedvelő kiscsaládos vásárlók igényeit tökéletesen kielégíthetik. Egyszerűbben élhető hétköznapok és harmonikusan szervezhető családi utazások autói a kategória modelljei, nem kétséges.

Ne fektesse pénzét elsőre talán hasznosnak és jó választásnak tűnő, majd lassanként óhatatlanul egyre több csalódást okozó autóba, mely vagy túl nagynak, vagy éppenséggel túlontúl kicsinek bizonyul idővel. Az egyterű családi autó csak pozitív csalódást okozhat azok számára, akiknek fontos a kényelem, a megbízhatóság, a biztonság és az értékállóság!