Kezdőoldal / Hírek / Frissített családi autó a Volkswagentől – íme a Sharan
/ '); ?>
Frissített családi autó a Volkswagentől - íme a Sharan

Alig több mint egy hét múlva kezdetét veszi a minden évben rendkívül várt Genfi Autószalon, amely idén is rengeteg újdonságot tartogat. Természetesen a családok is megtalálhatják majd a kedvükre való modelleket, például a frissített Volkswagen Sharan képében.

Volkswagen Sharan családi autó

Szemből szinte alig változott

Persze túl nagy változtatásokra nem lehet számítani. A márka amúgy is igencsak letisztult stílusába továbbra is jól illik a hétszemélyes családi autó, így nem volt szükség különösebb módosításokra. Igazi rajongó legyen a talpán, aki képes megkülönböztetni az újdonságot a ráncfelvarrás előtti változattól.

Egyszerűbb a helyzet, hogyha tisztában vagyunk a változtatásokkal: ledes hátsó lámpákat, új könnyűfém keréktárcsákat és friss árnyalatokat kaphatunk a Volkswagen nagyautójához. Az utastérben sem számíthatunk nagyobb formai áttörésre. Itt új multimédiás rendszert kaptunk, mely már képes futtatni az Apple Car Play-t és a Google, Android Auto-t is, valamint a MirrorLink funkciót is támogatja – utóbbi képes a képernyőnk kijelzőjét az autó saját megjelenítőjére másolni.

Volkswagen Sharan családi autó

Elegáns a fabetét, modern a multimédiás rendszer

Ami belül látványos újdonságnak számít, az a márka legfrissebb kormánykerekének és kezelőszerveinek beépítése, de új kárpitok és anyagok megjelentek az extralistán. Ezentúl például elegáns fabetétet is kérhetünk az autóhoz, ezzel valamivel prémiumosabbá varázsolva a hangulatot, amit az elektromosan nyíló tolóajtók megrendelésével tovább növelhetünk.

Volkswagen Sharan családi autó

A tolóajtók akár elektromosan is nyílhatnak

A lemezek alatt is frissült a hétszemélyes családi autó, így a motortérben már csupa Euro6-os szerkezetet találunk. Benzinesek terén két turbós egységgel találkozhatunk: az 1,4 literes változat 150, míg a 2,0 literes verzió 220 lóerőt kínál, mely kimagasló a kategóriában. A vásárlókat azonban jobban érdeklik a dízelek: az egyetlen 2,0 litere erőforrást három teljesítményszinten kínálják a németek, így 115, 150 és 184 lóerővel érhető el az öngyulladós.

Alapáron egyébként mindegyik motorhoz hatfokozatú manuális váltó jár, de ha valaki szeretné megkönnyíteni a dolgát, akkor megrendelheti a gyártó kiváló duplakuplungos automataváltóját is. Az erősebb változatok mellé pedig akár összkerékhajtás is elérhető, így a hétüléses Volkswagen minden körülményre megoldást kínál.

Az extrafelszereltségek listáján is rengeteg újdonságot találhatunk, így számos vezetést támogató berendezés, például városi vészfékező rendszer, adaptív tempomat, sávtartó, holttérfigyelő vagy parkoló automatika is helyet kapott. A 2015-ös modellévű Sharan valószínűleg áprilistól lesz rendelhető, az első példányok pedig a nyár folyamán érkezhetnek majd meg a vásárlókhoz.

Előző cikkHétszemélyes egyterű a BMW-től - íme a 2-es Grand Tourer Következő cikkIsmét villant a Volkswagen - íme a vadonatúj Touran egyterű

ugrás fel