Kezdőoldal / Hírek / Októberben érkezik a Suzuki családi SUV-ja, a Vitara
Októberben érkezik a Suzuki családi SUV-ja, a Vitara

A Suzuki háza tájáról egy ideje nem nagyon hallottunk semmit, azonban most derült égből villámcsapásként rántották le a leplet a Párizsi Autószalonra időzített újdonságukról. Ez pedig nem más, mint a márka családok számára leginkább praktikus modellje, a Vitara.

Suzuki iV4 koncepció

Egyértelmű a rokonság az iV4 tanulmánnyal

A családi SUV generációváltásának már eljött az ideje, hiszen az előző modell kisebb frissítésekkel már lassan 10 éve húzza az igát a kínálatban. A megjelent kép és a rövid videó bemutató mellett azonban semmilyen információval nem szolgáltak a japánok az újdonságról, így egyelőre csak találgatni lehet.

Külső tekintetében egyértelműen a tavaly bemutatott iV-4 tanulmányból indultak ki a formatervezők, melyről a megegyező kék-fekete színvilág is egyértelműen árulkodik. A nem túl bevállalós, ám még így is látványosnak mondható vonalak egészen harcias kiállást biztosítanak az autónak, mely egyébként a Suzuki legújabb arculatába is jól illeszkedik.

Suzuki iV4 koncepció

Talán hátulról is hasonló lesz a Vitara

A hátsó megoldásait egyelőre még takargató újdonság motorterében minden bizonnyal benzines és dízelmotort is szerelnek majd a japánok, hogy minden vásárlói igényt kielégítsenek. Az eddig Grand Vitara néven kapható ötajtós verzió nevéből egyelőre úgy tűnik, eltűnik az előtag, ám azt nem tudjuk, hogy ez miről tanúskodik. Elképzelhető, hogy ez az eddig sima Vitara néven kapható háromajtós variáns eltűnését jelenti, de az sem kizárt, hogy egy még nagyobb változat is piacra kerülhet a Grand előtaggal – sőt, akár mindkét elképzelés megvalósulhat.

Arra azonban várnunk kell, hogy mindez kiderüljön, ugyanis a teljes igazságot csak az októberi, Párizsi Autószalonon tudhatjuk meg, amikor élőben is bemutatják az autót. Kíváncsian várjuk mi lesz a végeredmény.

Előző cikkHa még több kell - hét üléssel is jön a BMW egyterű Következő cikkFelfrissült a magyar prémium egyterű

ugrás fel