Kezdőoldal / Hírek / Itt a legnagyobb Ford Transit minibusz – 18 személyre
/ '); ?>
Itt a legnagyobb Ford Transit minibusz - 18 személyre

A Ford nemrég újította meg nagyobb személyszállító és haszonjárműveinek kínálatát, aminek legméretesebb darabja a Transit névre hallgató óriás. Az eddig csak 15 és 12 üléssel rendelhető minibusz mostantól már 18 személyes változatban is elérhető, és minden eddiginél komfortosabb utazást biztosít.

Ford Transit minibusz

Mindenki elfér

A Transit Minibus névre hallgató típus amellett, hogy a kategóriájának keretei között az egyik legdivatosabb formával rendelkezik, a sofőr széke és a mellette lévő kétszemélyes padon kívül még öt üléssor található benne. A nagyobb, elektromosan mozgatható fellépővel felszerelt oldalsó tolóajtónak hála, elhagyhatták a hátsó vészkijáratot, így lehetségessé vált a leghátsó, négyszemélyes üléspad beszerelése, valamint vonóhorog felszerelése.

Az előbb említett hátsó üléssor középső két széke kivehető, ahol egy kerekesszékes, vagy akár az extra poggyászok is elférnek. A komfort növeléséről olyan extrák gondoskodnak, mint az egyénileg állítható klímabefúvás, az újonnan kiképzett, dönthető háttámlával és állítható fejtámlával rendelkező fotelek, a 200 milliméterrel magasabb oldalablakok és a teljes mértékben kárpitozott utastér.

Ford Transi minibusz

Jó választás a személyszállítással foglalkozó cégeknek

A Transit Minibus nem csak az utasoknak kínál többet. A mérnökök igyekeztek a vezetési élményt is személyautósabbra hangolni, amihez hozzájárul a javított üléspozíció, a minden irányban állítható kormány, és a jobb menetdinamikai tulajdonságok is. A sofőrt olyan rendszerek segítik, mint a Ford SYNC, amelyet akár hangvezérléssel is lehet irányítani, az Adaptív Sebességtartó Automatika Akadályfelismerő Rendszerrel, a tolatókamera, vagy az elektronikus stabilitásvezérlés Curve Control technológiával. Utóbbi mérsékli az oldaldőlést, sőt akár azt is képes felismerni, ha a sofőr gyorsabban hajt be egy kanyarba, mint kellene, és a kerekek megfékezésével segít biztonságban bevenni azt.

Ford Transit minibusz

Elektromosan mozgatható a fellépő

Az erőforrások terén nem túl nagy a választék, hiszen mindössze egy 2,2 literes dízelmotort választhatunk a Transit Minibushoz, amit azonban két teljesítményszinten (125 és 155 lóerő) kérhetünk. A gyáriak elmondása szerint ez az Euro 6-os környezetvédelmi normáknak is megfelelő szerkezet 6 %-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, ami esetünkben 7,4 literes 100 kilométerenkénti vegyes átlagra jön ki. Ehhez persze nagyban hozzájárul a mindkét verzióhoz alapáron járó Start-Stop automatika is.

A márka törökországi, Kocaeliben található gyárában készülő modell tehát már egész Európában elérhető, aminek a személyszállítással foglalkozó vállalkozások és cégek külön örülhetnek, hiszen a 18 személyes minibusz kellemes alternatívát nyújt a gyors és kényelmes helyváltoztatáshoz.

Előző cikkHétüléses SUV családi autónak? - a Volkswagen és a Lexus is erre tart Következő cikk50 éves a Ford Transit kisbusz - rengeteg kalandot élt át

ugrás fel