Kezdőoldal / Hírek / Kínában tovább él a hétüléses Mercedes-Benz egyterű
/ '); ?>
Kínában tovább él a hétüléses Mercedes-Benz egyterű

A Mercedes-Benz palettájának szélesedésével nem maradhattak ki a szórásból az egyterűek sem, a német gyártó a kompakt B-osztály mellett ráadásul méretes hétüléses modellt is fejlesztett az R-osztály személyében. Utóbbi azonban csekély népszerűsége okán utód nélkül búcsúzik, azonban bizonyos piacokon továbbra is elérhető marad a 2006-ba született családi csillagos.

A stuttgartiak az egyterű gyártását is kiszervezik, az igényeket ezentúl az indai AM General szolgálja majd ki, így a felszabadult kapacitásokat a Mercedes jobban el tudja osztani a fontosabb típusok között. Javarészt a különleges igényeket felmutató kínai piac miatt van szükség az R-osztály életben tartására, hiszen a méretes hétüléses már csak a külleme és terebélyessége miatt is népszerű a távol-keleti országban. Mindez kifejezetten jól jön a csillagos márkának, hiszen több olyan modellje is van, amelyekből a nem várt kereslet miatt a gyártási mennyiség emelésére van szükség – GLE-re, a GLE Coupé-ra és a GL-re adtak le több rendelést, mint az várható volt.

Mercedes-Benz R-osztály

Európából utód nélkül távozik

Az R-osztály megüresedett helyén ezek összeépítése folyik majd. Az AM General egyébként a bérgyártásban már tapasztalt vállalat, hiszen példának okáért a Hummer H2 összeszerelését is ők végezték a General Motors megbízásából. Szinte bizonyos, hogy az AM Generallal kötött megállapodás nélkül az R-osztály végleg búcsúzni kényszerült volna, így azonban néhány évig még minden bizonnyal kapható lesz Kínában, öregbítve a márka hírnevét. A Mercedes-Benz a hírek szerint nem tervezi utód bemutatását.

Előző cikkÚj motorokkal frissülnek az egyterű Mercedesek Következő cikkTavasszal érkezik az új egyterű Škoda

ugrás fel