Kezdőoldal / Hírek / Új motorokkal frissülnek az egyterű Mercedesek
/ '); ?>
Új motorokkal frissülnek az egyterű Mercedesek

A Mercedes-Benz a német trió tagjaként szinte köteles folyamatosan a legfrissebb szinten tartani palettáját, így az A-osztáj megújítását követően a családi modellekre került a sor, mégpedig az egyterű B-osztály, a crossoverek kategóriájába sorolandó GLA és a szépséges CLA személyében. Ezúttal a motorpaletta és az extralista került a fókuszba.

A németek mindegyikhez elérhetővé tették az adaptív futóművet, továbbá a DYNAMIC SELECT üzemmód-választó megjelenését üdvözölhetjük. Ennek köszönhetően a járművezető a Comfort, a Sport, az Eco és az Individual (egyéni) módok között váltogathat, míg a GLA esetében egy Off-Road móddal bővül a rendszer. A trendeknek megfelelőn nem hiányzik immáron az Apple CarPlay és a MirrorLink sem.

Persze mindezeknél lényegesebb, hogy mindkét típusú motorból új belépőszint áll rendelkezésre a B-osztályra vonatkozóan. A benzineseknél a 160-as jelzés illeti a beugrót, nem meglepő módon 1,6 literes lökettérfogattal. A négyhengeres erőforrás 102 lóerőt és 180 Nm-t biztosít a prémium egyterű számára, ami 10,6 szekundumos 0-100-as sprinthez, illetve 190 km/h-s csúcstempóhoz elegendő. Dízelfronton a 180 d BlueEFFICIENCY egy 1,5 literes, turbós négyhengeres takar, amely 109 lóerővel és 260 Nm-rel operál. E verzió 11,6 másodperc alatt futja meg a sprintet és 189 km/h-nál ér véget a gyorsulás. Az átlagos fürgeségért az étvágyával igyekszik kárpótolni, hiszen a hírek szerint akár 3,6 liter gázolajjal is elketyeg 100 km-en.

Mercedes-Benz GLA

Erősebb lett a divatos kompakt családi modell

A praktikusabb stílusmodell, a CLA Shooting Brake motorházában háromféle új kombinációval áll rendelkezésre: megérkezett a palettára a 180 d, míg a 200 d és a 220 d már 4MATIC összkerékhajtással is rendelhetővé vált. Persze a négyajtós CLA sem maradt ki a jóból, nála a 250 Sport néven futó benzines, összkerekes hajtáslánc 7 lóerős gyarapodását (218 LE) jelenthetjük.

A kedvelt családi crossoverként aposztrofálható kompakt GLA is frissült, nála a 220 d gyarapodott 7 lóerővel, s immáron 177 lovas teljesítménnyel képes 7,7 szekundum alatt 100-ra gyorsulni, míg a csúcstempó 223 km/h-ban állapodik meg. A csillagos stuttgarti márka tehát nem aprózza el, és minden modellre odafigyelve folyamatosan frissen tartja egyre szélesebb kínálatát.

Előző cikkA nagy család kedvence a friss Seat Alhambra Következő cikkKínában tovább él a hétüléses Mercedes-Benz egyterű

ugrás fel