Kezdőoldal / Hírek / A legjobb buszlimuzin lesz? – vázlatokon látható a következő Renault Espace
/ '); ?>
A legjobb buszlimuzin lesz? - vázlatokon látható a következő Renault Espace

A rombuszos francia gyártó nem ül a babérjain, így a Genfben bemutatott Twingo és a hamarosan napvilágra kerülő vadonatúj Trafic mellett gőzerővel dolgoznak az Espace legújabb generációján is, melyen már csak az utolsó simításokat kell elvégezni, hogy ősszel a Párizsi Autószalonon végre bemutatkozhasson.

A 2014-es év nagyon fontos a Renault számára, hiszen több húzómodelljük is új generációba lép. A számunkra legfontosabb és leginkább várt újdonság pedig egyértelműen az Espace, amelyről eddig nem szolgáltattak túl sok információval, így az egyetlen kiindulási alapunk a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatkozott Initiale Paris koncepció volt. Eddig.

Most viszont az internet eszméletlen gyorsaságának köszönhetően már az egész világ láthatta azokat a terveket, melyeket a francia márka nyújtott be a Szabadalmi Hivatalnak. Ha pedig hitelesek ezek a képek, akkor bizony meglepően merész hasonlóságot fog mutatni a márka legújabb buszlimuzinja a tavalyi tanulmányautóval. A sorozatgyártásra finomított formaterv továbbra is rendkívül dinamikus, sőt néhány crossoveres tulajdonságot is felfedezhetünk a rajzokon.

Renault Espace buszlimuzin

Az Initiale Paris tanulmányautó vonalait örökölte

Az első és legfontosabb kérdés, ami felmerül a bevállalós újításokkal kapcsolatban pedig az, hogy mennyit áldoztak a praktikumból a sportosság és a divat oltárán. Az üvegfelületek például a magasabb övvonalnak és a C-oszlopnál elkeskenyedő oldalablakoknak köszönhetően sokkal kisebbnek tűnnek, így valamelyest veszíthet az eddig sokak által szeretett kilátásából az új Espace.

Ne fessük az ördögöt a falra, hiszen a formatervezők minden bizonnyal szem előtt tartották az olyan fontos dolgokat, mint a kellő fény biztosítása, ami ebben az esetben egy hatalmas panorámatetővel lehet megoldva. A Renault legújabb padlólemezére, a CFM1-re épülő buszlimuzin utasterében is a legmodernebb megoldásokkal találhatjuk majd szembe magunkat, mindent alárendelve a családnak. Kívül is rengeteg pluszt kaphatunk, mint a minden bizonnyal feláras, ledes technológiával működő első fénytestek.

Az egykor kategóriateremtő Espace legújabb tagjával nagyot szeretne durrantani a francia gyártó, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a hatalmas egyterűt a képességeik legjavának felhasználásával alkották meg. Mi pedig alig várjuk már, hogy a sportosan elegáns formatervvel ellátott újdonságot élőben is megpillanthassuk.

Előző cikkNapenergiával autózni? - itt a Ford C-Max Solar Energi egyterű Következő cikkMegjöttek a kisbusz ikrek - itt az új Opel Vivaro és Renault Trafic

ugrás fel