Kezdőoldal / Hírek / Skiccen a Kia Sedona buszlimuzin – sajnos csak Amerika kap belőle
/ '); ?>
Skiccen a Kia Sedona buszlimuzin - sajnos csak Amerika kap belőle

Szinte az összes kisgyermekes amerikai családban találhatunk egy buszlimuzint, melyet leginkább az édesanya használ a gyermekek szállítására. A Kia most ebbe a szegmensbe hoz újdonságot a New Yorki Autószalonra, méghozzá a hatalmas Sedona-val.

Kia Carnival buszlimuzin

Egy ideig Európában is forgalmazták Carnival néven

Az ilyenkor elmaradhatatlan kiszivárogtatást pedig meg is ejtette a dél-koreai gyártó, méghozzá egy számítógépes skicc képében, amin jól látszik, hogy a Kia óriását sem kerüli el az egyenarc. Persze a méretekhez kell igazítani a vonalakat, így elöl hatalmas hűtőráccsal, LED-es fényszórókkal és jobban megdöntött szélvédővel találkozhatunk. A gyáriak azt is elárulták, hogy a kalandozni vágyóknak szánt buszlimuzin akár nyolc személyt és a csomagjaikat is képes eljuttatni A-ból B-be.

A dél-koreaiak ezzel az újdonsággal is folytatják azt a stratégiát, amelynek keretei közt egy igazán egyedi, könnyen felismerhető stílust alakítanának ki a márkának. A Hyundai és a Kia formatervezésért felelős elnöke, Peter Schreyer az előző évben már elárulta, hogy a testvérgyártókat szeretnék jobban elkülöníteni egymástól legalábbis a formákat tekintve.

A Sedona-ba kerülő motorokról egyelőre még csak annyit tudunk, hogy biztosan bekerül egy 3,3 literes benzines, amely nem kevesebb, mint 342 Nm nyomatékot és közel 300 lóerős teljesítményt produkál. Hogy dízelfronton mi várható, egyelőre még nem tudni, de biztosak lehetünk benne, hogy több CRDi erőforrás is bekerül majd a nyolcszemélyesbe.

Kia Carnival buszlimuzin

Ennél biztosan szebb lesz az utód

A Kia hivatalos álláspontja jelenleg az, hogy Európában nem kerül majd forgalomba a régebben Carnival néven árult típus, ugyanis az öreg kontinensen egyre inkább csökken a kereslet a hasonló óriási családi autók iránt. „Nagyon nehéz eladni egy olyan hatalmas egyterűt, amiben nagy motorok vannak, és a fogyasztása is magas” – állítja a hivatalos forrás.

A Sedona megvásárlásáról tehát le kell mondanunk, de mindentől függetlenül azért kíváncsian várjuk a bemutatkozását, ugyanis semmi kétségünk afelől, hogy ha úgy látja majd a dél-koreai vezetés, hogy újra eljött ezeknek az autóknak az ideje, akkor hazánkban is bevezetésre kerül majd.

Előző cikkHatártalan luxus - itt a Lexani Beleza kisbusz Következő cikkFrissül a magyar prémium egyterű - ősszel jön a ráncfelvarrott B-osztály

ugrás fel