Kezdőoldal / Hírek / Frissül a magyar prémium egyterű – ősszel jön a ráncfelvarrott B-osztály
/ '); ?>
Frissül a magyar prémium egyterű - ősszel jön a ráncfelvarrott B-osztály

Nemrégiben még a Genfi Autószalon újdonságain csámcsogtunk, de az autóipar nem áll meg, és a gyártók már gőzerővel készülnek az őszi Párizsi Autószalonra. A Mercedes-Benz sem kivétel ezek alól, ráadásul a csillagos márka a családos vásárlóinak kedvezve a francia fővárosba elhozza majd a frissített B-osztályt.

A prémium egyterű egyelőre csak kisebb frissítést kap, de így is felismerhetjük majd az újabb verziókat. Az első fénytestek eddig is látványos grafikája például biztosan megújul, ami máris könnyed kiindulópont a ráncfelvarrott B-k felismeréséhez. A hűtőrácson is tetten érhető lesz majd a változás, és természetesen az első lökhárító sem marad érintetlen. Utóbbi elem a hátsó traktusnál is friss vonalakat kap, beleértve a kipufogókat is, és itt sem maradhat el a lámpák megújulása.

Mercedes-Benz B-osztály prémium egyterű

Hátul sem kerülik el az apróbb módosítások

Az autót hajtó erőforrások terén nem számíthatunk nagy újdonságra, minden bizonnyal maradnak az eddig megismert motorok. Dízelfronton az 1,5 literes B160 CDI, az 1,8 literes B180 és B200 CDI és a 2,1 literes B220 CDI, míg a benzineseknél az 1,6 literes turbós B180 és B200 valamint a kétliteres, szintén turbóval lélegeztetett B220 és B250. A különböző nevek az azonos erőforrások tekintetében eltérő teljesítményszinteket takarnak.

Mercedes-Benz B-osztály egyterű

Hamarosan érkezik az elektromos változat

Újabb motor tehát nem kerül be, de ezek frissülhetnek, amivel jobb fogyasztást és alacsonyabb károsanyag-kibocsátás produkálhatnak. A most elérhető legtisztább B-osztály a 180 CDI ECO jelzéssel ellátott verzió, mely 98 g/km-es szén-dioxid kibocsátásával a leghatékonyabb darabja a prémium egyterűnek.

Vannak források, melyek egy háromhengeres motorral felszerelt hibrid hajtáslánc érkezését vetítik előre a modell kapcsán, de erre kicsi az esély, hiszen a csillagos márka elektromos autója, a B-osztály Electric Drive jövő év elején kerül piacra.

Párizsra nem csak a Mercedes-Benz hoz a családosoknak kedvező újdonságokat, így alig várjuk már, hogy élőben is ott lehessünk, és a legfrissebb információkkal szolgálhassunk Önöknek. Erre azonban még várnunk kell. A csillagosok egyébként a legjobb időpontra tették a prémium egyterű frissülését, hiszen a BMW hasonló kategóriás családi autója, a 2-es Active Tourer éppen addigra kerül majd piacra.

Előző cikkSkiccen a Kia Sedona buszlimuzin - sajnos csak Amerika kap belőle Következő cikkJúniusban jön a harmadik generációs Iveco Daily furgon

ugrás fel