Kezdőoldal / Hírek / A nagy család kedvence a friss Seat Alhambra
/ '); ?>
A nagy család kedvence a friss Seat Alhambra

A Volkswagen márkáinak tagjaként a Seat autó alapvetően az anyavállalat típusaira épülnek, melyek közül a legközelebb talán a család kedvencei közé sorolható Sharan-Alhambra páros áll egymáshoz. A német modell frissítését követően a spanyol tárnak megújulása kötelező lépés volt.

Az előzetes hírek után immáron minden információ adott a hétszemélyes családi egyterűvel kapcsolatosan, s természetesen a hazai szalonokban is rendelhetővé vált az újdonság. Ezúttal mélyreható változtatásokat hiába keresünk: a német testvére mintájára újult meg az Alhambra, melynek esetében a frissítőkúra leglényegesebb hozadékait a motorháztető alatt kell keresnünk.

Seat Alhambra hétszemélyes egyterű

Az utastér sem maradt érintetlenül

A küllemet illetően csak apróságok változtak: például a légbeömlő minimálisan, illetve említést érdemel a most már teljes egészében LED-esként is kérhető fényszóró. Persze nem maradhatnak el az új színek és felnik sem, míg odabenn a kormány, a középkonzol kezelőszervei és a króm betétek cseréjéről számolhatunk be.

A motorpaletta mindeközben kompletten lecserélésre került, minek eredményeképpen csakis Euro 6 besorolású, átlagosan 15%-kal takarékosabb erőforrásokból áll a kínálat, noha számottevő újdonság ezen a téren sincs. Két benzinessel lesz kérhető a friss Alhambra a 150 lovas 1.4 TSI, illetve a 220 lóerős 2.0 TSI személyében, míg dízelfronton a a kétliteres TDI háromféle teljesítménnyel érhető el. Utóbbi esetében 115, 150 és 180 lóerő közül választhat a vásárló. A leggyengébb variáns étvágyát kerek 5 literre ígéri a gyártó.

Seat Alhambra hétszemélyes egyterű

Hátulról még kevésbé szembetűnő a változás

Alapesetben minden motorhoz hatfokozatú kézi váltó párosul, ám a 115 lovas dízel kivételével mindhez választható a remek duplakuplungos DSG váltó, míg a 150 lóerős TDI akár négykerékhajtással is rendelhető.

A technikai arzenál a fedélzeti rendszer vonatkozásában MirrorLink, Apple Car Play és egyéb szolgáltatásokkal bővült, míg az opciós listán a holttérfigyelő és az adaptív futómű is elérhetővé vált.

Előző cikkEvolúciós fejlődés - íme a Volkswagen Transporter T6 kisbusz Következő cikkÚj motorokkal frissülnek az egyterű Mercedesek

ugrás fel