Kezdőoldal / Hírek / A mosolygó családi autó – itt a frissített Fiat Doblo
/ '); ?>
A mosolygó családi autó - itt a frissített Fiat Doblo

Legyen szó akár személy-, akár haszongépjárműről, a jókedv mindig előnyére válik az autónak. Utóbbi esetében a munka hevében jelenthet vidám pillanatokat, míg előbbinél a család legkisebb tagjától a legnagyobbig könnyebben barátkozik meg a család igáslovával. A Fiat Doblo esetében eddig nem volt jellemző a mosolyra tátott száj, azonban az olaszok végre valódi változást tudtak hozni dobozos kisautójuk legújabb változatában.

Fiat Doblo családi autó

Hátul is frissebb lett

A 2015-ös modellévű családi autó a 65. Hannoveri Autószalonon mutatkozik be, ahol a jelenlévők élőben is megcsodálhatják az újdonságot. Az alapjaiban megújult orr kifejezetten jót tett a típusnak, ugyanakkor az alapokat tekintve nem sok változott. Hátul szintén találkozhatunk némi módosítással, ami a hátsó lámpáknál érhető tetten – fiatalosabbá téve az amúgy kissé unalmas hátsót.

A Doblo utastere sem maradt érintetlen, sőt! Az olasz szakemberek ezúttal alaposabban hozzányúltak az eddig kevésbé személyautós beltérhez: új lett a műszerfal és a kormányt is kicserélték. A jókedv nevében új, vidámabb színeket és kárpitokat is kapott az autó, amivel a minőségen is sikerült némelyest javítani. A praktikum terén az ülések alatti fiókok emelhetőek ki, mint újdonságok.

Fiat Doblo családi autó

Belül sokkal személyautósabbá vált

Bár új erőforrások nem kerültek a családi autó motorházteteje alá, az eddig is szélesnek mondható palettánk azért frissítettek valamelyest – már ami a dízelmotorokat illeti. Benzines fronton továbbra is az 1,4 literes szerkezet szívó és turbó változatát találjuk. Míg előbbi 95 lóerőt és 127 Nm-t produkál, addig utóbbi 120 tagú ménest és 206 Nm csúcsnyomatékot biztosít a sofőr számára. Alternatív lehetőségként az olaszok kínálnak gázos hajtásláncot is, mely a feltöltött 1,4-esből lett kialakítva.

Fiat Doblo családi autó

A személyszállító változat azonos paraméterekkel érkezik

A motorpaletta frissítése a dízelek terén érhető tetten, ugyanis mind a kisebb, mind pedig a nagyobb szerkezet esetében kisebb fordulaton nagyobb nyomatékot képes nyújtani az autó. Az 1.3 MultiJet 75 és 90 lóerős teljesítményszinten érhető el, míg a csúcsnyomatéka mindkét verziónak 200 Nm. A nagyobbik, 1,6 literes turbós öngyulladós 100 vagy 105 lóerővel (290 Nm) kérhető, a legerősebb kétliteres pedig 135 vadlovat mozgat meg a 320 Nm-es csúcsnyomatéka mellett. Az 1,6-os 90 lóerős kiadáshoz akár még robotizált automataváltót is kérhetnek az ügyfelek.

A komfort növelése érdekében a családi autó hatékonyabb hangszigetelést kapott, míg a biztonságon a Fiat Traction+ rendszere javít, mely nedves burkolaton nagyobb tapadást biztosít a Doblónak. Bár képeken egyelőre csak az áruszállító verziót vehetjük szemre, a személyszállító kivitel sem tér el ettől, leszámítva persze az oldalsó ablakok jelenlétét. Az új Fiat Doblo 2015 elején kerülhet majd a kereskedésekbe.

Előző cikkIsmét frissült a Ford családi autó kínálata: íme a C-Max Következő cikkFelfrissült a családi hibrid Toyota - íme az új Prius+

ugrás fel