Kezdőoldal / Hírek / Felfrissült a családi hibrid Toyota – íme az új Prius+
/ '); ?>
Felfrissült a családi hibrid Toyota - íme az új Prius+

Napjainkban egy autó modellciklusa általában 6-7 évig tart, míg a félidőben menetrend szerint érkező frissítésekhez is hozzászokhattunk már. A Toyota sem szeretne kilógni a sorból, éppen ezért kezelésbe is vették családi hibrid modelljüket, a Prius+-t, mely megkapta a gyártó legújabb formanyelvének stíluselemeit, persze némileg visszafogottabb köntösben.

Toyota Prius+ családi hibrid

Hátul nem sokat változott

Éppen ezért óriási változtatásokra nem is kell számítanunk, ugyanakkor a hétüléses Prius így is sokkalta morcosabb tekintetet kapott, mint előző, igencsak visszafogott verziója. Az első, immáron ledes fényszórók leginkább a szemöldökráncolásra hajaznak, míg az ezentúl hatalmas fekete betétet kapó első lökhárító is jócskán ráerősít az agresszívabb megjelenésre. Ezt a hatást kívánják tovább fokozni a szintén ledes ködlámpáknak otthont adó, magasra húzott beömlők is az orron.

A ráncfelvarrások lényegi része általában ki szokott merülni az adott autó orrán, és ez a családi hibrid esetében sincs másként. Hátul kizárólag az eddig teljesen átlátszó lámpatestek pirosra színezésével adtak egy kis pluszt a Prius+-nak.

Toyota Prius+ családi hibrid

Belül az új rendszer a legnagyobb változás

Belül sem kapunk forradalmi változásokat, de ahogyan az lenni szokott, a frissítéssel bekerült néhány új anyag és betét az utastérbe. A váltókar és a légkondícionáló kezelőszervei mostantól sötétebb, ezüstös metál színben pompáznak majd, míg a kilincsek és pár egyéb elem krómdíszítést kapott. A legnagyobb újítást azonban a Toyota Touch 2 multimédiás rendszerrel hozta a japán gyártó, mely a legfrissebb verziójában került be az autóba. Az érintőképernyős rendszerhez ezentúl tolatókamera és háromdimenziós navigációs rendszer is elérhető.

Természetesen a lemezek alatt sem maradt érintetlen a családi hibrid. A komfort és a biztonság érdekében új karakterisztikát köszönthetünk a kormányzás és a felfüggesztés tekintetében, de a zajszigetelésen is javítottak valamelyest a szakemberek. A mostantól Euro6-os környezetvédelmi normákat is teljesítő Prius+ hamarosan a márkakereskedésekben is elérhető lesz.

Előző cikkA mosolygó családi autó - itt a frissített Fiat Doblo Következő cikkHallott már az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerről?

ugrás fel