Aktív pihenéshez a legjobb választás: az egyterű

Azok számára, akik szeretnek sütkérezni, wellness hétvégéket eltölteni, a lehető legnagyobb nyugalomban pihenni, nem igazán lényeges kérdéskör, hogy vajon milyen autót is érdemes választani a pihenések perspektívájából.
Persze az aktív pihenéshez – sportokat, kikapcsolódási lehetőségeket kedvelők számára nem éppenséggel megkerülhető a megfelelő jármű gondolata.
Miért jó választás a technikai sportokkal akár csak amatőr szinten is foglalkozók számára az egyterű? Az alábbiakban választ kaphat erre is.

Kerékpárosok barátja

A biciklizés az egyik legnépszerűbb sportág hazánkban. Egyre többen pattannak hétvégente két kerékre, egyre többen vágnak neki a Dunakanyarnak, vagy a Balatont környező vidékeknek, hogy a hétköznapok világából kiragadva egészségesen, aktív sportolással tölthessék szabadidejüket.
Az utazás a legtöbb esetben úgy indul, hogy elhagyjuk a kaput, felpattanunk a kerékpárra és útnak indulunk. Városi környezetből azonban nagyon sokszor érdemes először autóval kikerülni, s csak azután váltani kétkerekűre, hogy az összes értékes időt gyönyörű biciklizőhelyeken tölthessük.

Mivel nem minden autós szereti a tetőcsomagtartót, illetve a biciklitároló alkatrészek felhelyezése is igen macerás, nagyon jó választás lehet eleve egyterűt vásárolni. Az egyterű a hétköznapokban is kiváló szolgálatot tesz, hiszen személyautóról van szó, ennek ellenére mégis akkora egybefüggő beltérrel rendlelkezik, mint semmilyen más, egyéb autó katergória. Kisbuszt nem érdemes vásárolni csupán azért, hogy hétvégén legyen hová tenni a kerékpárt. Egy átlagos méretű személyautóba azonban nehéz és problémás bezsúfolni a kétkerekűt.

Az egyterűek ülésrendszere praktikusan alakítható, változtatható, bővíthető. Ha szükséges, teremthetünk még egy hetedik helyet, ha többen vannak az utasok, ugyanakkor egyetlen nagy, székek támláitól nem zavart raktér is kialakítható. Itt elfektethetjük a kerékpárt, az nem karcolja és szakítja össze a kárpitot, ellenben nem is sérülnek a kiálló alkatrészei sem, az autóüveg pedig sehol sinncs kitéve a betörés veszélyének.

Szörfdeszkával a kocsiban

Sokan szeretnek szörfözni Magyarországon is. Tévhit, hogy ez a sport kizárólag a tengeren, mi több, az óceánon működik. Hazánkban is található nem egy olyan kiváló víz, mely egyre több szörföst vonzz évről évre.
A szörfdeszka szállítása viszont összetett feladat. Autó tetejére erősíteni, még kiváló tetőcsomagtartó használatával sem jó ötlet, hiszen a légellenállás ereje kárt tesz a sporteszközben, ellenkező esetben pedig csak nagyon lassú utazást enged a szállítás.

Az egyterűbe azonban könnyedén betehetjük, hiszen a rengeteg helyvariálási lehetőség révén akár egy szörfdeszka méretű tárgyat is elhelyezhetünk az autó belterében. Az egyterű lényege, hogy a minden létező helyet tökéletes finomsággal és precízióval kihasznál, ennek köszönhetően nem kell tartanunk attól, hogy az autóban olyan hely is marad, amit ugyan kihasználhatnánk még, de a konstrukció ezt nem teszi lehetővé.

Ezt a járműkategóriát azoknak találták ki, aki szeretnének mindent kihozni autójukból. Egy egyterű, legyen az akármely gyártó modellje is, hétköznapi személyautóként, családi autóként, hétvégi autó szerepben, vagy szállítóeszköz gyanánt egyaránt használható.

Egybefüggő terek, biztonságos szállítás

Ha sportolóként egyterűt vásárol, biztosan nem csalódik majd. A két említett mellet még rengetegfajta, nagyobb méretű sporteszközt könnyen elhelyezhetünk egy ilyen meglepően tágas autóban.
A hátsó ülések lehajtásával a hely tehát egyetlen nagy raktérré alakul, ide bármit behelyezhetünk a megfelelő mérethatárig a hátsó ajtón keresztül. Az eljárás csupán nagyon rövid időt vesz igénybe, az eredmény pedig: jól és biztonságosa rögzített szállítmány, mind az autó, mind a tárgy épségét megóvó pozícióban.

Aktív sportokat kedvelő, aktuálisan autót vásárolni kívánók tehát akkor járnak a legjobban, ha egyterűt választanak. Így két, három autóban külön-külön meglévő pozitív tulajdonságokat egyetlen autóban összpontosítva kaphatunk, mindehhez képest abszolút kedvező áron. Az egyterűek nem képviselnek magas árkategóriát, s mint egyszerre családi, hétvégi, és szállítási feladatokat is ellátó modellek, lényegében utolérhetetlen darabjait kínálják a piacnak.

Válassza ki a céljainak legmegfelelőbb egyterűt, hogy praktikus és hosszú-hosszú időre megbízható gépjárművel utazhasson az év valamennyi szakában, s ne kellejen csupán azért lemondania egy jó kerékpározást, mert macerásnak ígérkezik a kerékpárszállítás.

Győzze le aggályait és higgyen a statisztikáknak, melyek alapján az egyterű népszerűsége egyre inkább felívelőben van világszerte.