Kezdőoldal / Hírek / Felfrissült a Mitsubishi Outlander családi SUV
/ '); ?>
Felfrissült a Mitsubishi Outlander családi SUV

Az elmúlt néhány évben rengeteg látványos – főleg a crossoverek kategóriáját erősítő – tanulmányautóval örvendeztetett meg minket az egyébként nem túl fényes helyzetben lévő Mitsubishi. Ennek pedig végre sorozatgyártásban is meglett az eredménye, hiszen a márka legnépszerűbb típusának mondható családi SUV, az Outlander frissített változata ezekből a koncepciókból merített ihletet.

Mitsubishi Outlander családi SUV

Látványos arcot kapott

Az átrajzolt vonalakkal piacra lépő autót a hónap elején megrendezésre került New York-i Autószalonon mutatták be, így egyelőre csak az amerikai változatról készült képeket láthatjuk. Nem kell azonban megijedni: az európai verzió esetében csupán a fényszórók tengerentúlon kötelezően narancssárga részeit cserélik majd áttetszőre, így a formákat tekintve semmilyen változást nem észlelhetünk majd. Ennek pedig örülhetünk, hiszen az eddig sokak szerint kissé unalmas és jellegtelen vonások helyett ezúttal jellegzetes arcot kapott a családi SUV.

A mérnökök persze nem csak a külcsín tekintetében fejlesztették tovább az autót. Az újrarajzolt, „dinamikus pajzs” nevet kapó frontrész például a látvány mellett a passzív biztonságot is fokozza, míg az első fényszórókat ezentúl akár LED-es változatban is kérhetjük – hátul pedig már szériában járnak a fénydiódák. A mérnökök a karosszéria merevségét is fokozták, valamint a futóművet és az elektrohidraulikus kormányzást is áthangolták.

Mitsubishi Outlander családi SUV

Hátul is vagányabb lett

A komfortérzet javítása érdekében több helyen is javítottak a hangszigetelésen is: a zajszigetelő szélvédőn és hátsó üvegen kívül szigetelőanyagból is több jutott az autóba. Ezek mellett még a fokozatmentes automataváltón is finomítottak a gyáriak, mely így hatékonyabb működést, jobb nyomatékátadást és jóval dinamikusabb viselkedést biztosít majd a vásárlók számára – noha ebben a kategóriában a dinamika nem elsődleges szempont.

Mitsubishi Outlander családi SUV

A leghátsó üléssor is biztonságosabb lett

Az utastérben átrajzolt kormánykerékkel, megújult üléskárpitokkal és friss műszerfali betéttel találkozhatunk. A kifejezetten méretes belső térbe harmadik üléssor is rendelhető, amit szintén továbbfejlesztettek a mérnökök: magasabb fejtámlák járnak az itt helyet foglalóknak, és ezentúl a két plusz ülés padlóban való elrejtése is könnyebb lesz. Kifejezetten fontos újdonság még a Mitsubishi legfrissebb központi navigációs rendszerének beépítése is, de a garázsnyitó gombokkal ellátott automatikusan sötétedő belső tükör is újdonság.

A ráncfelvarrás alkalmával tehát szinte minden porcikája megújult az Outlandernek, leszámítva a motorpalettát. A listán továbbra is a 2,0 literes, 150 lóerős benzines szívómotort és a szintén 150 lóerős, 2,2 literes dízelt találhatjuk. Míg előbbi elérhető első- és összkerékhajtással is, addig utóbbi kizárólag négykerekes verzióban gurul ki a gyárból. A benzines esetében a kétkerekes variánshoz hatsebességes manuális, míg az összkerekeshez CVT automata jár, addig a dízelnél a hatfokozatú kézi mellett egy szintén hatgangos bolygóműves automata elérhető.

Mitsubishi Outlander családi SUV

Jobb anyagokat és új központi rendszert kapott

Nem szabad persze elfeledkeznünk az általunk is próbára fogott, konnektorról tölthető PHEV változatról sem, mely az egyik legnépszerűbb hibrid a világon. Az európai verzió leleplezésére valószínűleg az őszi Frankfurti Autószalonon kerül majd sor, amit érdemes kivárni hiszen nem sokkal utána, valószínűleg még idén megérkezik majd a kereskedésekbe a típus.

Előző cikkMindjárt itt a legújabb Volkswagen kisbusz - jön a Transporter T6 Következő cikkEvolúciós fejlődés - íme a Volkswagen Transporter T6 kisbusz

ugrás fel