Kezdőoldal / Hírek / Itt a legújabb Ford egyterű, a Tourneo Connect
/ '); ?>
Itt a legújabb Ford egyterű, a Tourneo Connect

Nem újdonság, hogy a kisáruszállítók és a személyautók praktikumát ötvözik a gyártók. A Ford sem akart lemaradni, így nem hagyta ki azt a lehetőséget, hogy a Transit Connect dobozosát már a gyártás beindításakor árulja a család számára is használható változatban. Méghozzá rögtön két verzióban: az ötüléses Tourneo Connect mellett bemutatták a Grand előtaggal rendelkező hétüléses egyterűt is.

Ford Tourneo Connect egyterű

Divatos formát kapott

Az új Transittal (személyszállító verzióban Tourneo Custom) már megmutatta a Ford, hogy mire képes a személy- és áruszállítók piacán, a Tourneo Connect egyterű modellekkel pedig tovább szeretné erősíteni eddig sem gyenge arzenálját. A kék oválosok szerint az újdonság rendelkezik a szegmens legjobban variálható ülésrendszerével és rakterével, és természetesen a két tolóajtó sem maradhatott ki.

A Ford kiemelte, hogy a stílusosság is fontos szerepet játszott a praktikum mellett, ami látszik is: dinamikus, divatos és modern formatervet kapott a Tourneo Connect. A gyártó SYNC és Active City Stop nevű start/stop rendszerének jelenléte is jól mutatja az autó technikai fejlettségét.

“Akár az iskolába sietünk a gyerekekkel, akár hétvégi mountainbike-túrára utazunk a családdal, a Tourneo Connect mindig tökéletes társnak bizonyul majd napjaink felgyorsult ritmusában” – tette hozzá Barb Samardzich, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. „Ezek a tágas és takarékos autók nemcsak kímélik a családi kasszát, hanem pontosan olyan komfortot, felszereltséget és intelligens technológiákat kínálnak, amit a Ford vásárlói manapság elvárnak termékeinktől.”

Ford Tourneo Connect egyterű

Tengernyi hely

A járműhöz elérhető erőforrások listáján megtalálható a 2012-ben és 2013-ban az ’Év Motorja’ címet elnyerő 1.0 EcoBoost benzinmotor, de a legtöbb megrendelés valószínűleg az 1,6 literes Duratorq TDCi dízelmotor 75, 95 és 115 lóerős változatának egyikével fog befutni a Ford központjába. A nagyravágyók pedig akár a 150 lóerős 1,6 literes EcoBoost motorral is választhatják a család új kedvencét, melyhez akár hatfokozatú automataváltót is rendelhetnek. Az újdonság komfortját pedig az előző generáció hátsó futóművének laprugóit felváltó csatolt lengőkaros megoldás biztosítja.

Kapcsolódó bejegyzések:

Előző cikkA Mercedes frissítette Viano és Vito modelljeit Következő cikkMercedes-Benz B-osztály Electric Drive - az első elektromos egyterű

ugrás fel