Kezdőoldal / Hírek / Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive – az első elektromos egyterű
/ '); ?>
Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive - az első elektromos egyterű

A prémiumgyártók is szeretnének szakítani egy szeletet az elektromos autók piacából. A Mercedes-Benz választása pedig éppen az egyterű B-osztályra esett, ami nem is olyan meglepő, hiszen ebben a szegmensben kelendő lehet egy jó áron kínált villanyos jármű. Ráadásul a Kecskeméten gyártott családi autó igencsak sikeresnek mondhatja magát a mezőnyében.

Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive egyterű

Kívülről leginkább a felirat árulkodik

A Daimler emberei szerint a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive bizony az összes versenytársát lepipálhatja majd. A cég kutatásokért és fejlesztésekért felelős csoportjának vezetője, Thomas Weber elmondta, hogy az elektromos egyterű körülbelül 200 kilométeres valódi hatótávval bír majd, ami azt jelenti, hogy nem csak papíron, laboratóriumi körülmények között, hanem a valóságban is képes lesz ezt a teljesítményt hozni. A töltés tekintetében 3 óráról van szó, amelyet nyilván le lehet rövidíteni gyorstöltés alkalmazásával. A 100-as sprintet állítólag 7,9 szekundum alatt lesz képes megfutni az egyterű, míg a végsebessége 160 km/h-ra adódhat.

Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive egyterű

Belül is csak a műszerfal változott

A B-osztályba szerelt villanymotor különben 300 Nm-nél is nagyobb nyomaték leadására képes, amivel bizony már komoly, szinte sportosnak mondható menettulajdonságokkal bírhat. Mindezt pedig a akkumulátorok miatt alacsonyra kerülő súlypont csak tovább segíti. Az árakról egyelőre nem esett szó, de a németek igyekezetéből azt a következtetést lehet leszűrni, hogy mindenáron a legversenyképesebbek közé szeretnének tartozni.

A csillagosok egyébként kifejezetten érdekes megoldásokat kínálnak, mint a kétszintű rekuperáló rendszer, amit a vezető a kormányról tud majd irányítani, és két fázisban állítva az elektromos, visszatermelő motorféket még a lábbal való fékezések számát is csökkenthetjük. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy egy esetleges benzinmotor bekerülhet-e az autóba, amellyel a hatótávot lehetne növelni, de nem kizárt, hogy a későbbiekben kínálnak majd ilyen opciót.

Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive egyterű

Modern megoldások

Az elektromos egyterű B-osztály 2014 tavaszától lesz kapható az USA-ban, de az európai piacnak bizony várnia kell őszig a németek újdonságára. Mindenesetre már tűkön ülünk, hogy kipróbálhassuk az elektromos egyterűt.

Előző cikkItt a legújabb Ford egyterű, a Tourneo Connect Következő cikkJapán, német motorral - jön a BMW dízeles Toyota Verso egyterű

ugrás fel