Kezdőoldal / Hírek / Friss dobozban – íme a ráncfelvarrott Volkswagen Caddy családi autó
/ '); ?>
Friss dobozban - íme a ráncfelvarrott Volkswagen Caddy családi autó

A Ford nemrégiben mutatta be vadonatúj dobozos autóját, a Transit/Tourneo Connectet, mely igencsak pozitív fogadtatásban részesült. Éppen ezért a Volkswagen sem tétlenkedhetett, hiszen hasonló kategóriás modelljük, a Caddy felett bizony már eljárt az idő. Most azonban megérkezett a családi autó és áruszállító szerepére is alkalmas, alaposan felfrissített változat.

Volkswagen Caddy családi autó

Elöl-hátul megújult

Habár az élesebb szemmel megáldott autórajongók rögtön felfedezhetik, hogy az újdonság csupán egy alapos ráncfelvarráson átesett verzió, mégis elmondhatjuk, hogy sokkal modernebb arcot kapott a Caddy – elöl és hátul egyaránt. Természetesen a Volkswagen jelenlegi formanyelvét viszi tovább az autó, amely elöl a hűtőráccsal összeérő fényszórókon, míg hátul a letisztult, szögletes vonalakon tükröződik leginkább.

A családi autó belül is rengeteg újdonsággal szolgál, így lecserélték a kezelőszerveket valamint a kormányt és átrajzolták a légbeömlőket is. Ezzel azonban még nem elégedtek meg: az autóba bekerült a Volkswagen legújabb, érintőképernyős multimédiás rendszere, és az anyagok minőségén is sikerült javítani – nem is beszélve az extrák szélesebb kínálatáról.

Volkswagen Caddy családi autó

Még piros felnit is kérhetünk hozzá

Az erőforrások terén a legnagyobb meglepetéssel a márka 1,0 literes 102 lóerős turbósának beépítése szolgál. Már a Ford esetében is kételkedtünk benne, hogy a mindössze egyliteres hengerűrtartalommal, és ennek megfelelően alacsonyabb nyomatékkal megáldott szerkezetek vajon képesek lesznek-e kellő dinamikát biztosítani az amúgy sem kicsi, ráadásul az esetek nagyobb részében tisztességesen megpakolt dobozosok mozgatására – mindezt bármiféle negatív fennhang nélkül. De, ahogyan a mondás is állítja: a puding próbája az evés.

Természetesen az újdonság mellett továbbra is elérhető lesz az 1,2 literes 84 lóerős, valamint az 1,4 literes, turbós erőforrás, 125 lóerővel. Minden bizonnyal a hagyományosabb üzemanyaggal hajtott változatok közül utóbbi illik majd legjobban a Caddyhez. Ami azonban még ennél is jobban mehet a dobozos Volkswagenhez, az egy dízelmotor, melyből rögtön négyfélét is kínálnak a gyáriak, méghozzá 1,6 és 2,0 literes hengerűrtartalommal, 75-150 lóerő közötti teljesítménnyel.

Volkswagen Caddy családi autó

Belül is sokkal modernebb lett

A Caddy természetesen ezentúl is kérhető lesz személy- és kisáruszállító verzióban is, de a különböző hosszal megáldott változatok is maradnak, így a rengeteg új opcióval kiegészülve szinte végtelen kombinációban kérhetjük az új dobozost, amely hamarosan a kereskedésekbe is megérkezik majd.

Előző cikkA legerősebb Qashqai - 163 lóerős motor a családi SUV-ban Következő cikkHétszemélyes egyterű a BMW-től - íme a 2-es Grand Tourer

ugrás fel