Kezdőoldal / Hírek / Hatalmas hétüléses BMW érkezhet – 2018-ra ígérik az X7-et
Hatalmas hétüléses BMW érkezhet - 2018-ra ígérik az X7-et

A BMW sosem áll le. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy minden évben rengeteg újdonságot dob piacra, még ha ezek közül sok nem is új szegmensbe érkezik. A 2-es Active Tourer bemutatásával nemrég a családosok számára kedveztek, és úgy látszik, hogy a most bejelentett, ám csak 2018-ban érkező óriási hétüléses is több mint alkalmas lesz szeretteink biztonságos szállításához.

Az X7 névre keresztelt hatalmas négykerekű ugyan nem kifejezetten egyterű, ahogyan az a nevéből is látszik: a BMW X szériája ugyanis a márka terepes autóit foglalja magába. Ez azonban nem sokat jelent, hisz a legtöbb vásárló inkább egy biztonságos családi autóként, mintsem terepjáróként tekint az SUV-ok kategóriájába tartozó járművekre.

Az újdonság tekintetében pedig mindez hatványozottan igaz, hiszen akár hétszemélyes kivitelben is kérhetjük majd az óriást. Persze a tengernyi luxusért borsosan meg kell majd fizetni: az újdonság induló ára ugyanis elérheti a 24 millió forintot is, amivel a legdrágább hétülésesek közé lép majd az X7.

BMW X5 eDrive Plug-In

Lesz belőle konnektorról tölthető hibrid is

A hivatalos bejelentést egyébként a BMW dél-karolinai, Spartanburgban található gyárának húszéves évfordulóján jelentették be. A márka igazgatótanácsának elnöke, Norbert Reithofer pedig így fogalmazott: „a BMW X7-tel egy új, még grandiózusabb X modellen dolgozunk, melyet az egyesült államokbeli gyárunkban fogunk előállítani az egész világ számára – ezzel bizonyítva, hogy mennyire fontos számunkra az észak-amerikai térség.”

Az egyesült államokbeli gyártás egyáltalán nem meglepő, hiszen Európában alig találhatunk valódi ellenfelet a most bejelentett újdonságnak. Nálunk szinte csak a Mercedes-Benz GL, valamint a hétüléses változatban ugyan nem kapható, de hasonló méreteket és luxust nyújtó Range Rover tudna versenyezni vele. Ezzel ellentétben, az USA-ban az egyik legkedveltebb szegmens a hatalmas hétüléses családi SUV-ok kategóriája, olyan ellenfelekkel, mint a Cadillac Escalade, az Infiniti QX80, vagy a Lexus LX.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy milyen alapokra fog építkezni az X7, de minden valószínűség szerint a BMW jövőre érkező zászlóshajójának, a 7-es sorozatnak az alapjait fogja megkapni, mely a tömegcsökkentés jegyében nagy mennyiségben fog alumíniumot és szénszálas anyagokat alkalmazni. Ennek megfelelően nem lenne meglepő, ha a „kis”testvér X5 súlyánál nem nyomna többet majd a családi hétüléses.

BMW 2 Active Tourer egyterű

Egyelőre csak a 2-es Active Tourer a BMW igazi egyterűje

A motorokról egyelőre csak annyit tudni, hogy lesz V6-os, V8-as és V12-es verzió is, sőt egy konnektorról tölthető eDrive hibrid változat is várható. A BMW az X7 mellett bejelentette, hogy a spartanburgi gyárban egy két éven át tartó, 223,4 milliárd forintos beruházás veszi kezdetét, melynek keretein belül 800 új dolgozót vesznek fel, és 300.000-ről 450.000-re emelik az éves darabszámot. Ez pedig nem meglepő, tudván, hogy a bajorok X szériájának négy tagját is – az X3-at, az X4-et, az X5-öt és az X6-ot – itt készítik.

A német gyártó tehát minden lyukat megpróbál betömni a palettáján, amire ékes bizonyíték az X7 bejelentése. Kíváncsian várjuk mi sül ki a hatalmas hétüléses SUV-ból.

Előző cikkMegjöttek a kisbusz ikrek - itt az új Opel Vivaro és Renault Trafic Következő cikkHatártalan luxus - itt a Lexani Beleza kisbusz

ugrás fel