Kezdőoldal / Hírek / Lakóautó jön a csillagosoktól – Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo
/ '); ?>
Lakóautó jön a csillagosoktól - Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo

A világ felfedezése és az utazás szinte mindenki számára nagy élményt nyújt, amit talán csak egy valami tud még tovább fokozni: a kompromisszumok elhagyása és saját otthonunk használata. Ezt a páratlan örömöt képesek nyújtani a lakóbuszok, amelynek sorába most a Mercedes-Benz is csatlakozott, méghozzá az emészthető méretű V-osztály legújabb generációjának Marco Polo változatával.

Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo lakóautó

Minden téren igazi luxus

Az általunk is kipróbált prémium kisbuszról akkor azt állapítottuk meg, hogy a B kategóriás jogosítvánnyal is vezethető – ami ebben az esetben is nagy előnyt jelent – nagyterűek között bizony jócskán kiemelkedik képességeivel, legalábbis ami a luxust illeti. Ezek után pedig nem meglepő, hogy a V-osztály lakóautó változata is képes új magasságokba emelkedni, ami a képek tanulsága alapján bizony meg is történt.

A kempingezés prémium kategóriájába belépőt kínáló Marco Polo változat a márka hírnevéhez hű minőségben képes otthonunk előnyeit nyújtani nekünk egyetlen autóban. Így például hűtő, mosogató, étkező, tűzhely és még egy kétszemélyes ágy is megtalálható a járműben – amennyiben úgy szeretnénk. Hiszen az utóbb említett alvó alkalmatosság a hátsó sorban lévő ülések elektromos ledöntésével alakítható ki, és bár ez első hangzásra talán nem tűnik túl komfortosnak, a képek tanulsága alapján nem lehet rá panasz.

Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo lakóautó

Igazán kényelmesnek tűnik

A motorháztető alatt nem történt változás: a márka 2,1 literes dízelmotorjának kizárólagossága megmaradt, azonban továbbra is három teljesítményszinten érhető el az erőforrás. A minden esetben hétsebességes automataváltóval érkező V-osztályt 136, 164 és 190 (204) lóerővel kérhetjük ízlésünk és pénztárcánk szerint. A fogyasztási adatok sem szólnak bele igazán a válogatásba, hiszen mindhárom verzió értéke 6 liter környékére tehető.

A csillagosok hazájában, Németországban július 29-én kezdődik a Marco Polo forgalmazása, hazánkba pedig ezután nem sokkal érkezik majd meg az újdonság. A piszkos anyagiakról nem ejtettek szót a Mercedesnél, azonban biztosak lehetünk benne, hogy a „mezei” V-osztály 12,1 milliós beugrójánál jóval borsosabb költségekre számíthatnak majd az utazás szerelmesei.

Előző cikkÍgy teljes a kép - bemutatkozik a dobozos Ford Tourneo és Transit Courier Következő cikkEgyterű hozhatja az új ügyfeleket a BMW-nek

ugrás fel