Kezdőoldal / Hírek / Magyar Mercedes-Benz – 1 milliónál jár a prémium egyterű B-osztály
/ '); ?>
Magyar Mercedes-Benz - 1 milliónál jár a prémium egyterű B-osztály

A Mercedes-Benz B-osztály 2005-ös bemutatója óta eltelt több mint nyolc év alatt a prémium kategóriában újdonságnak számító kis egyterűnek sikerült elérnie az egymilliós darabszámot. Ehhez a szép eredményhez már hozzájárult a hazánkban gyártott legújabb generáció is, melynek egyébként legnagyobb piaca Németország, de a kínai eladásokra sem lehet panasz.

Arra külön büszkék lehetnek a német gyártónál, hogy a statisztikák szerint a kis családi autó vásárlóinak körülbelül 30%-a első Mercedesét vásárolta, ami azt jelenti, hogy más márkák orra elől happolták el a vevőket. „Ami mindenképp megjegyzendő a jelenleg futó generációval kapcsolatosan az, hogy rendkívül széles vásárlói kört érünk el vele, kezdve a gyermekkel rendelkező családoktól egészen az aktívabb idős korosztályig” – mondta Ola Källenius, a Mercedes-Benz marketingért és eladásokért felelős vezetői bizottságának tagja.

Mercedes-Benz B-osztály egyterű

Hamarosan érkezik az elektromos változat

Az első generáció után éppen hat évvel – egy egészséges modellciklus leteltével – érkezett meg a második B-osztály, amely már a Mercedes új, elsőkerékmeghajtású alapjaira épül, amelyre az A-osztály, a CLA és a GLA. Számunkra pedig kiemelt jelentőséggel bír a kompakt prémium egyterű, hiszen a németek Kecskeméti gyárában ezzel a modellel indult meg a termelés, amihez azóta már csatlakozott a CLA is, hogy együtt érjenek el sikeres mutatókat.

A B-osztály nem csak kategóriateremtő volt, de az első olyan kompakt is, amelybe bekerült az ütközésmegelőző asszisztens. A csillagosok szerint a legnépszerűbb hajtásláncok a B180, illetve a B180 CDI, melyek egyaránt 30%-ot adnak ki az eladásokból. Ha mindez nem lenne elég, 2014-ben két új változatot is bevezet majd a gyártó, ráadásul mindkettőt alternatív hajtáslánccal: jön a gázüzemű B-osztály, és az elektromos verzió.

Előző cikkItt az új London taxi - Nissan NV200 átöltöztetve Következő cikkNapenergiával autózni? - itt a Ford C-Max Solar Energi egyterű

ugrás fel