Gyártósoron az elektromos egyterű Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive

A mai világban minden gyártó igyekszik minél több fronton bebiztosítani magát, hogy ne érjék meglepetések. Nincs ez másként a Mercedes-Benz esetében sem, akik a hagyományos benzines és dízel modellek mellett már a hibrid, a hidrogénnel hajtott és az elektromos autók területén is próbálkoznak. Most az utóbbi szegmensbe érkezik első sorozatgyártású járművük, a B-osztály Electric Drive.

A németek nem véletlenül döntöttek a prémium egyterű elektromossá alakítása mellett, hiszen a családok által kedvelt autó nem csak nagy teret biztosít, de kompakt méreteinek köszönhetően a villanyos járművek leginkább kedvelt területén, a városokban is tökéletesen használható.

Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive elektromos egyterű

Kívülről leginkább a felirat árulkodik

Az innovatív megoldásokra nyitott családosok tehát kezdhetik dörzsölni a markukat, hiszen az elektromos egyterű gyártása már meg is kezdődött a csillagosok németországi üzemében, Rastattban. Az üzem már ontja magából az elektromos B-osztályokat, így 2014 második felétől Európában meg is kezdik a forgalmazást, tehát már nem kell sokat várni.

A stuttgarti gyártó olyan ellenfelek ellen indul harcba, mint a BMW i3 és a Nissan Leaf, melyek ugyan szintén jól használható villanyos négykerekűek, ám az egész család számára mindegyikük aprónak bizonyulhat, amivel a B előnybe kerülhet velük szemben. Ugyan a teljes technikai hátteret még nem ismerjük, azt már tudjuk, hogy a hatótávolság 200 kilométerre adódik, amivel az élmezőnybe kerül a Mercedes. Az akkumulátorokat pedig nem más szállítja, mint a Tesla Motors, ami szintén jól csengő név a szakmában.

Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive elektromos egyterű

Modern megoldások

Természetesen nem hagyták érintetlenül a külsőt sem, így az Electric Drive változatokat az új lökhárítókról és a színre fújt kerékjárati betétekről ismerhetjük meg, amiket minden bizonnyal a hamarosan frissülő alapverzió is megkap majd. Az elektromos autókhoz hasonlóan a B-osztály sem lett könnyű, de a 180 lóerőt és 300 Nm nyomatékot produkáló villanymotorok így is 7,9 másodperces 0-100-as sprintre és 160 km/h-s végsebességre teszik képessé az 1750 kilogrammos családi autót.

Tehát nem kell már sokat várni az első elektromos Mercedes-Benzre, ami ráadásul mindjárt a családos vásárlóknak kedvez. Mi már nagyon várjuk, hogy kipróbálhassuk mire képes az elektromos egyterű.